Nieuws

Aanmeldprocedure voor Winterspelen Milaan/Cortina 2026 begonnen

De beelden en verhalen van de prachtige Olympische en Paralympische Spelen in Parijs staan iedereen nog helder op het netvlies, maar nu al zijn NSP en NOC*NSF begonnen met de eerste inventarisatie voor de Winterspelen 2026 in Milaan/Cortina. Dat lijkt ver weg, maar de opening op 6 februari  2026 is al over pakweg 16 maanden.

Onderstaande mededeling staat sinds heden op de website van NOC*NSF. Nederland heeft 25 accreditaties toegewezen gekregen voor schrijvende media (E) en vooralsnog slechts 10 EP-accreditaties voor fotografen.

Dat zijn er voor de laatste categorie aanzienlijk minder dan de 15 fotografen die tijdens de Winterspelen in Beijing 2022 een accreditatie kregen. NOC*NSF heeft inmiddels voor die categorie een uitbreiding gevraagd van dat quotum. In Beijing was men destijds schappelijk, ook al omdat er wegens de pandemie veel afzeggingen waren. Het is niet gezegd dat het opnieuw lukt om meer foto-accreditaties te krijgen.

Voor de schrijvende media (E) staat het quotum op 25, een aantal dat in Beijing toereikend was. Gezien de nabijheid van Milaan is dat aantal wellicht onvoldoende, maar dat weten we pas als de inventarisatie onder de sportredacties is afgerond.

Belangstellenden kunnen zich alvast aanmelden via info@nsp.nl. Naar verwachting worden medio oktober de formulieren voor de press-by-number-procedure verspreid.

Zie voor verdere informatie hieronder:

https://nocnsf.nl/pers-en-media

Persaccreditatie Milano Cortina 2026

In aanmerking komen voor een accreditatie:

  • Journalisten van dag- en weekbladen, mits zij aangesloten zijn bij de NSP.
  • Freelancejournalisten en –fotografen met vermelding van minimaal één door de NSP erkende opdrachtgever. Zij moeten eveneens in het bezit zijn van een geldige NSP-kaart.
  • Journalisten en fotografen werkzaam voor een erkend bondsblad, waarbij de opdracht door de bond wordt ingediend.
  • Een persaccreditatie voor de Olympische Spelen moet op tijd worden aangevraagd. De eerste deadline (press by number) is vastgesteld op 6 januari 2025. Na toekenning volgt direct in het najaar de zogeheten press-by-name-procedure.
  • De inventarisatie van de accreditaties voor de Olympische Spelen heeft NOC*NSF ondergebracht bij de Nederlandse Sport Pers (NSP). De daadwerkelijke toekenning van de accreditaties gebeurt uiteraard in nauw overleg en samenwerking met NOC*NSF. Het aanvragen van een persaccreditatie voor Milano Cortina 2026 kan door een mail te sturen aan info@nsp.nl met een kopie naar sonya.schonewille@nocnsf.nl.
  • Na de deadline van 6 januari 2025 worden aanvragen niet meer in behandeling genomen.