Nieuws

15 accreditaties voor Nederlandse media bij Paralympics in Parijs

De Nederlandse media vaardigen vijftien journalisten, fotografen en cameramensen af naar de Paralympics in Parijs (28 augustus – 8 september) , meldt perschef Thijs Pietersen namens de Nederlandse ploeg.

Vier van de vijftien accreditaties zijn voor schrijvende media: Kick Hommes (Trouw), Peter van der Meeren (Mediahuis Noord), Robin Wubben (freelance voor o.a. AD) en Chris Korsten (verschillende opdrachtgevers, waaronder regionale media).

De andere accreditaties zijn voornamelijk voor fotografen, onder wie de vaste waarden Mathilde Dusol en Helene Wiesenhaan alsmede twee fotografen namens BSR, Joris Verwijst en Patrick Goosen.

Robert Denneman heeft een ENR-accreditatie. Hij gaat radio-uitzendingen / podcasts maken in opdracht van Fonds Gehandicaptensport (zie: https://nocnsf.nl/nieuws/2024/08/fonds-gehandicaptensport-maatschappelijk-partner-van-paralympisch-teamnl-huis )

ALLsportsradio en Fonds Gehandicaptensport verzorgen dagelijks live-uitzendingen vanaf de Paralympische Spelen, en wel van 29 augustus tot en met 8 september vanuit het TeamNL Huis in Parijs!

Presentatoren Robert Denneman en Nike Boor van het programma Unieke Sporten.

Tussen 17.00 en 18.00 uur presenteren Robert Denneman en Nike Boor, directeur van het Fonds Gehandicaptensport, speciale uitzendingen van Uniek Sporten. In deze uitzendingen worden studiogasten ontvangen, interviews afgenomen en zijn er reportages vanuit Parijs. Uniek Sporten Vandaag is een productie van ALLsportsradio en Fonds Gehandicaptensport, met steun van de Nederlandse Loterij. NOC*NSF draagt bij aan het programma met studiogasten en biedt een centrale locatie in het TeamNL Huis. Alle uitzendingen en interviews van Uniek Sporten Vandaag tijdens de Paralympische Spelen zijn na afloop terug te luisteren via www.allsportsradio.nl en alle bekende podcastkanalen.

Denneman noemt het ‘ontzettend gaaf’ om in Parijs verslag te doen van de Paralympics. Het is volgens hem ‘een mooie volgende stap in de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport en de al bijna tien jaar lopende gezamenlijke missie om meer aandacht te genereren voor aangepast sporten. Deze fantastische groep topsporters verdient het zonder meer om voor het voetlicht te komen en het is dan ook een eer hieraan te mogen bijdragen’.