Nieuws

Van de Wier lanceert ‘groundhopbijbel voor Engelandvaarders’

Deze maand verschijnt het boek 'Doing the 25 - De Groundhopbijbel voor Engelandvaarders' van Joris van de Wier,

waarin de auteur beschrijft welke clubs en stadions de oprechte groundhopper moét hebben bezocht. Het is, waarschuwt Van de Wier (1978, Tilburg) op X alvast, ‘een zeer controversiële lijst’.

Als teaser geeft hij via zijn sociale media alvast één club weg. “De eerste is een weggevertje, want hoe kun je een Engelse Groundhopbijbel schrijven zonder Aldershot Town? Een barrelrooftribune, het gebouw van de Bulgaarse geheime dienst als backdrop en Nepalese restaurants in overvloed.”

Het stadion van Aldershot Town - een barrelrooftribune, het gebouw van de Bulgaarse geheime dienst als backdrop en Nepalese restaurants in overvloed.

En, vooruit, nog eentje: “Aston Villa mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit boek. Qua stadion is het een van de toppers in de Premier League. Daarnaast is Birmingham een interessante stad, al moet je wel even zoeken naar de leuke plekjes. Vergeet ook zeker geen curry te eten in de Balti Triangle.”

Van de Wier, als adjunct-hoofdredacteur verbonden aan voetbalcultuurmagazine Staantribune, beschrijft behalve 25 bijzondere Engelse clubs ook praktische tips over bezienswaardigheden in de stad, pubs, restaurants en hoe je aan tickets kunt komen.

Het stadion van Aston Villa mag volgens Van de Wier natuurlijk ook niet ontbreken in het boek. Qua stadion is het een van de toppers in de Premier League. Daarnaast is Birmingham een interessante stad, al moet je wel even zoeken naar de leuke plekjes. Vergeet ook zeker geen curry te eten in de Balti Triangle.

De oorsprong van het boek ligt in de vele vragen van gelijkgestemden die hem door de jaren heen om raad vroegen voor hun uitstapje naar bijzondere Engelse clubs en stadions. Vragen als:

“Welke Engelse club rondom Birmingham raad jij aan om te bezoeken?”
“Wat is een leuke stapstad in Noord-Engeland?”
“Weet jij een goede kroeg in Burslem?”
“Waar kan ik lekker Indiaas eten in Aldershot?”
“Hoe kom ik aan kaarten voor Liverpool?”

Het boek  Groundhopbijbel voor Engelandvaarders kost 24,95 euro en is te bestellen via https://staantribune.nl/shop/boeken/doing-the-25-de-groundhopbijbel-voor-engelandvaarders/

Van de Wier schreef eerder Glorious Hearts (2015), Van Middlesbrough naar Millwall (2017), Pot 6 - Op bezoek bij de voetbaldwergen van Europa (2018), Voetbalstad Liverpool (2019), Voetbalstad Berlijn (2019) en werkte mee aan het fotoboek Final Whistle van Staantribune-fotograaf Marco Magielse.