Nieuws

Post-Parijs plezier

Ergens tijdens de Olympische Spelen vergat collega Peter van der Meeren (Leeuwarder Courant/Dagblad van het Noorden) na een bezoek aan Stade de France om zijn anti-airco-vest terug in zijn tas te stoppen. De even verderop zittende NSP-voorzitter John Volkers zag ‘m hangen toen Peter al een kwartiertje vertrokken was.

Peter van der Meeren (links) en de afgetrainde NSP-voorzitter met het achtergelaten vest.

John nam ‘m mee, waarna de twee elkaar in Parijs verder niet meer troffen. Maar geen nood: ,,Ik breng ‘m wel een keer bij je langs, op de fiets’’, zei John. Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen week stapte hij in Waarland op zijn racefiets, reed tot aan de Afsluitdijk, stapte daar in de bus, om in Friesland vanuit Kornwerderzand naar Sneek te rijden. Afstand: zo’n 67 kilometer. In ruil voor een bakje koffie, Friese oranjekoek en een uitsmijter ontving Peter zijn (door vrouw Volkers fijn gewassen!) vest terug, met als extraatje het boek Parijs 2024, van de hand van Hans Klippus en John. Uiteraard werd royaal teruggeblikt op de belevenissen in Parijs.

Hierna fietste en bus-te John terug naar huis. Thuisgekomen meldde Volkers aan Van der Meeren dat hij ‘zeiknat is geregend. Maar voldaan thuis gekomen, het was een mooie ontmoeting’.