Nieuws

Oog in oog met Messi, nieuw boek van Michel van Egmond

Dezer dagen verschijnt het nieuwe boek Oog in oog met Messi van de hand van bestsellerauteur Michel van Egmond (1968).

“Het is een verzamelbundel bestaande uit 25 voetbalverhalen, geselecteerd uit het werk dat ik de afgelopen 15 jaar schreef, aangevuld met twee nieuwe verhalen”, aldus Van Egmond. Een officiële boekpresentatie is er niet, het ligt vanaf medio september in de boekhandel.

Volgens uitgeverij Inside is er in deze verzamelbundel ruim aandacht voor Van Egmonds ontmoetingen met de grote sterren van het internationale voetbal - van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo tot Louis van Gaal en Johan Cruijff, en van Ruud Gullit en Aad de Mos tot Sjaak Swart en Willy van der Kuijlen. “Maar zoals altijd in Van Egmonds werk is er minstens zo veel aandacht voor de paradijsvogels binnen de kalklijnen, voor de amateurs, de verliezers en de randfiguren, kortom: voor alle smaakmakers dier er voor zorgen dat de voetbalwereld voor hem al zo lang zo'n onuitputtelijke bron van originele verhalen is.”

Van Egmond is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland en met boeken over KIEFT, GIJP en DWDD scoorde hij meerdere bestsellers op rij. Hij won in 2014 de Nico Scheepmaker beker voor KIEFT en is de enige Nederlandse schrijver die erin slaagde driemaal de NS Publieksprijs te winnen.

Oog in oog met Messi, uitgeverij Inside, paperback 368 pagina’s, € 22,99.