Nieuws

Kandidaten voor de jaarlijkse Golfpersprijs gezocht

De organisatoren van de jaarlijkse Golfpersprijs roepen journalisten op hun beste journalistieke werk over deze sport in te zenden voor de Golfpersprijs 2024. De prijs is een gezamenlijk initiatief van de NGF, NVG, PGA Holland en NVGJ, de Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten. 

Van links naar rechts genomineerde Roy Heethaar, winnaar van de Golfpersprijs Niels Paauw, voorgedragen Ralph Blijlevens en juryvoorzitter Abe-Jan ter Beek. Foto Hélène Wiesenhaan

Volgens de organisatie kunnen ‘alle denkbare journalistieke uitingen, denk aan tekst – al dan niet geïllustreerd met foto’s, geluid - radio - podcast, foto/fotoserie, video, tv of sociale media’, worden ingezonden. De inzendtermijn loopt tot 15 oktober aanstaande. De uitreiking van de Golfpersprijs vindt plaats tijdens het jaarlijkse slotdiner van de NVGJ op maandag 5 november 2024 op Golfbaan Het Rijk van Nunspeet. 

Vorig jaar viel de eer te beurt aan Niels Paauw (Golfers Magazine) voor zijn artikel ‘Andere tijden Golf’ over de beginjaren van de Ryder Cup. De twee andere genomineerden waren Roy Heethaar met ANWB Golfweekendcursus – na twee dagen het echte werk? (op Golf.nl) en Ralph Blijlevens, die voor het AD een artikel schreef over de Netflix serie Full Swing.  

De Golfpersprijs bestaat sinds 1997.