Nieuws

Herziene versie boek over historie Champions League verschenen

Met het oog op het begin van de Champions League ‘nieuwe stijl’ is vorige week een herziene versie verschenen van het boek ‘De geschiedenis van de Champions League 1992-2024’. Auteur is de bekende voetbalchroniqueur Raf Willems. 

De historie van de grootste voetbalcompetitie ter wereld is in in vergelijking met de oorspronkelijke uitgave aangevuld met de meest recente gebeurtenissen en voorzien van recente foto’s. 

 Het boek vat de gehele geschiedenis van de Champions League samen. De winnaar van elke jaargang wordt in vier pagina’s tegen het licht gehouden. Onder meer AC Milan, Internazionale, Juventus, Ajax, Bayern, Borussia Dortmund, Liverpool FC, Chelsea FC, Manchester United, Manchester City, FC Barcelona en vanzelfsprekend Real Madrid vierden hun grootste triomfen in de Champions League. 

Volgens uitgeverij Best in Books/Voetbalmuseum komen alle belangrijke feiten aan bod. Denk aan het allereerste doelpunt dat Club Brugge in 1992 in de competitie scoorde, een portret van de eerste winnaar: Olympique de Marseille, een analyse van de manier waarop de Champions Leaque uitgroeide tot de meest vooraanstaande voetbalcompetitie in de wereld en de commerciële exploitatie van de televisierechten op alle continenten. 

Deze herfst komt de Champions League met een nieuwe formule, die meer inkomsten, meer matches en meer spanning moet opleveren. 

Het boek is uitgevoerd als paperback van 138 pagina’s, kost 20 euro en is te bestellen via https://boeken.cafe/boek/de-geschiedenis-van-de-champions-league-1992-2024-raf-willems/