Nieuws

Transfers: Wekking stopt bij VI, nieuwe sportchef bij Trouw

“Het is mooi geweest. Echt mooi”, schrijft hoofdredacteur Peter Wekking in een afscheidsbericht op Facebook bij de aankondiging van zijn vertrek bij Voetbal International. Hij voerde de afgelopen jaren samen met Freek Jansen en Pieter Zwart het weekblad en de aanpalende sociale media aan, maar vindt het nu tijd voor een volgende stap.

Peter Wekking

“Van Vladivostok tot Paramaribo ontmoette ik mensen met intrigerende verhalen”, aldus zijn afscheidsbericht, waarin hij memoreert bij van WK’s, zeven EK’s en de Olympische Spelen verslag te hebben gedaan.

De afgelopen zes jaar in de hoofdredactie waren volgens Wekking eveneens enerverend, met een overname door PXR Media, de coronacrisis en de digitale transitie als belangrijke momenten in de geschiedenis van Voetbal International. “Met als gevolg dat VI groeit en bloeit en na 60 jaar nog altijd toonaangevend en trendsettend is als journalistieke voetbalautoriteit”, aldus Wekking.

Wat hij hierna gaat doen, is nog ongewis. Hij zegt ‘open te staan voor suggesties en nieuwe ideeën’.

Zoals eerder gemeld begint John Graat per 1 oktober als chef van het zaterdagmagazine Tijdgeest van Trouw (zie ook In The Sportlight). Hij wordt met ingang van dezelfde datum opgevolgd door Bart Zuidervaart, nu nog werkzaam op de parlementaire redactie van Trouw.

Rogier van ’t Hek is vertrokken als chef sport bij NRC en overgestapt naar de audio- en podcastredactie. Zijn functie wordt tijdelijk waargenomen door Joris Kooiman. Een procedure voor een nieuwe chef is lopende.

En bij FC Utrecht is met ingang van dit seizoen Bas van de Braak aangesteld als nieuwe woordvoerder. Hij neemt de taken over van Tamara Bouwmans. Eerder werd voormalig VI-verslaggever Stef de Bont aangesteld als manager Media en Strategie bij de Utrechtse eredivisionist.