Nieuws

400 journalisten actief tijdens Dutch GP

De Dutch Grand Prix heeft vorige week een slordige 400 journalisten naar het circuit in Zandvoort getrokken. Het gaat om een kleine 250 schrijvende en fotograferende collega’s en 139 rtv-collega’s, aldus de National Press Officer van de DutchGP, Julia Annaert.

Daarmee waren zowel de tv-compound als het mediacentrum boven de pitstraat goed gevuld. In het perscentrum was ook ruimte geschapen voor circa 20 Nederlandse journalisten en fotografen, die het werk van hun permanent geaccrediteerde collega’s ondersteunden.

Fotografen konden in het mediacentrum tevens een beroep doen op de service van de fotomerken Sony, Canon en Nikon.

Vijfvoudig Olympisch kampioen Harrie Lavreysen op de racefiets op het circuit van Zandvoort in gezelschap van Ferrari-coureur Charles Leclerc. (Foto Nikki van Toorn/Dutch GP)

De media werden in het mediacentrum overigens uitstekend verzorgd tijdens de lunch in de middaguren en een warme maaltijd tijdens het diner.

De Grote Prijs van Nederland trok gedurende het raceweekeinde ruim 275.000 toeschouwers. Op de vrijdag waren er 75.000 racefans, op de regenachtige zaterdag en op zondag iets meer dan 100.000. Daarmee was het evenement niet geheel uitverkocht: het circuit heeft tijdens het raceweekend een capaciteit van 315.000 toeschouwers.

Veel lof was er ook voor het omlijstende programma met veel artiesten, shows en parade van F1-coureurs, die over het circuit werden rondgereden op praalwagens versierd met – Nederlandse – bloemen.

“Wij hebben er veel werk ingestoken om onze reputatie hoog te houden en presenteren met afstand de grootste show die ooit op een Grand Prix is vertoond”, aldus directeur Robert van Overdijk. “De Dutch Grand Prix is in veel opzichten al een lichtend voorbeeld voor anderen en ik verwacht dat ook andere organisatoren hier meer werk van gaan maken.”