Nieuws

20 (foto)journalisten extra geaccrediteerd voor Dutch GP

Komend weekeinde (23-25 augustus) zijn 20 extra Nederlandse verslaggevers en fotografen actief tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op Zandvoort.

Dat aantal komt bovenop de vaste volgers die vrijwel het gehele jaar alle Grands Prix in de Formule 1 volgen, zoals het AD en De Telegraaf, de NOS, ViaPlay, Formule1.nl en nog enkele websites.  

Voor de Nederlandse Grand Prix hadden zich een kleine 40 mediavertegenwoordigers aangemeld bij het mediacomité, bestaande uit de National Press Officer van de Dutch GP, Julia Annaert, persvoorlichter Simon Keijzer namens de Dutch GP en NSP’s algemeen secretaris Gerard den Elt.

Van de twaalf aanvragen van fotografen konden er uiteindelijk zeven worden gehonoreerd. Ook kregen dertien van de 27 aanvragen van verslaggevers groen licht van de autosportfederatie FIA. Het mediacomité moet elk jaar streng selecteren, aangezien de perszaal op het circuit van Zandvoort niet van elastiek is.

Voor de mediapartijen die niet over een accreditatie beschikken of alleen verslag doen van het randgebeuren, is er overigens wel een alternatief. Zij terecht in het mediahuis in Zandvoort. Deze faciliteiten worden aangeboden door de gemeente Zandvoort met steun van de Dutch Grand Prix. Vragen hierover kunnen gericht worden aan: Walter Sans, woordvoerder F1 Dutch Grand Prix namens gemeente Zandvoort, wsans@zandvoort.nl, telefoon: 0638294517.