Nieuws

TRANSFERS

Yvonne van Beek naar ESPN, Perry Hendriks naar NAC

De zomer is niet alleen de periode van de voetbaltransfers, ook onder de clubwatchers en chefs is dat de favoriete periode om op sportredacties van baan te wisselen. Een van de grootste transfers is de overstap van RKC-clubwatcher Yvonne van Beek van het Brabants Dagblad naar ESPN/Southfields.

Yvonne van Beek (Foto X)

Van Beek maakte het nieuws via X bekend: “Het waren 5 mooie seizoenen als RKC-watcher van het Brabants Dagblad, maar vanaf nu neemt @WanrooijJurre mijn taken over! Volgen allemaal :) En vanaf augustus spam ik jullie met mooie verhalen voor ESPN!” Zij gaat voor ESPN de clubs NAC én RKC volgen.

Ook Jurre van Wanrooij deelde de transfer op X. “Inderdaad, ik mag het stokje van @YvonnevBeek overnemen en ben vanaf heden RKC-watcher van het BD! Hopelijk gaat dat mooie verhalen opleveren komend seizoen. Ik heb er zin in!”

Jurre van Wanrooij (Foto X)

Ook enkele sportchefs wisselen van baan. Zo verlaat John Graat zijn post van chef sport bij Trouw om leiding te gaan geven aan het zaterdagmagazine Tijdgeest. Zijn beweegredenen gaf hij enige tijd geleden al aan in zijn column https://www.trouw.nl/sport/voetbal-zuigt-je-leeg-en-dat-wil-ik-niet-meer~b185eb57/. Ook de chef sport bij NRC, Rogier van ’t Hek, gaat iets anders doen op de redactie. Hij krijgt daar de leiding over de podcast- en audio-afdeling.

Nadat bij PSV Nick Tol is aangesteld als perschef, zijn er ook een aantal verschuivingen bij andere clubs. Zo is Sophie Moerman (35) de nieuwe pr-manager van Almere City FC. Zij begint op 16 september aan haar nieuwe uitdaging bij de jongste BVO van Nederland.

Moerman komt over van AFC Ajax, waar zij persvoorlichter was van sportcomplex ‘De Toekomst’. In deze hoedanigheid was zij onder andere verantwoordelijk voor de woordvoering namens Ajax Vrouwen, Jong Ajax en de jeugdopleiding.

Volgens algemeen directeur John Bes had Almere City ‘geen betere opvolger van de vertrekkende Perry Hendriks kunnen wensen’.

Hendriks (48) keert namelijk als communicatiemanager terug bij NAC, waar hij al eerder vier seizoenen in dienst was.