Nieuws

Olympische mediaveteranen gehuldigd op eeuwfeest AIPS

In het hoofdkantoor van VN-organisatie UNESCO in Parijs zijn dinsdagochtend de journalisten gehuldigd die tien of meer Olympische Spelen hebben bijgewoond als journalist of fotograaf.

Onder de 73 geaccrediteerde Nederlandse journalist zijn zeven collega’s die deze mijlpaal hebben bereikt of soms al (ver) hebben overschreden. Niet iedereen was bij de huldiging aanwezig. Onder andere paardensport, handbal en atletiek maakten aanwezigheid lastig, want werk gaat voor het meisje.

'Centurion' Soenar Chamid met zijn erkenning voor zijn aanwezigheid bij twintig Olympische Spelen.

Spreekwoordelijke Benjamin in dit gezelschap is Renze Lolkema, die tien Zomer- en Winterspelen heeft bijgewoond namens De Telegraaf, Leeuwarder Courant, AD en Sportweek. Ronald Hoogendoorn heeft één ‘cap’ meer en staat op elf.

Fotografen René Bouwman (De Telegraaf en voorheen o.a. Sportweek) en Pim Ras (AD) staan gebroederlijk op twaalf

John Volkers (voorheen Volkskrant, nu freelance) en Klaas Jan van der Weij ( Volkskrant) staan op het respectabele aantal van zestien Spelen.

De bijeenkomst van de AIPS in het hoofdkantoor van UNESCO in Parijs, waar de oudgedienden onder de olympische (foto)journalisten werden geëerd. (Foto AIPS)

Onbetwiste lijstaanvoerder is Soenar Chamid, die in Parijs de twintig vol heeft gemaakt. Voor de fotograaf betekent dat nog niet het einde, ondanks een gevorderde leeftijd. Hij is vastbesloten in elk geval nog de Spelen van Milaan (2026) te halen. “En ik hoop eigenlijk ook nog de Spelen van Los Angeles in 2028 te halen. Mijn eerste waren die van LA in 1984. Dan zou de cirkel mooi rond zijn.”

 

Zie ook: https://www.aipsmedia.com/aips/pages/articles/2024/35686.html