Nieuws

Postzegels ter ere van eeuwfeest AIPS

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de International Sports Press Association (AIPS) heeft de posterij van San Marino een herdenkingszegel uitgebracht.

Het openingscongres van de vereniging, waarbij ook de NSP is aangesloten, vond plaats in 1924 tijdens de Olympische Spelen van Parijs.

De herdenkingszegel is tot stand gekomen in een samenwerking van de San Marino Sports Press Association en de San Marino Postal Services.

In een verklaring schrijft het postbedrijf onder meer: “Wij herdenken de 100ste verjaardag van de International Sports Press Association (AIPS) met wereldwijd meer dan 9.500 aangesloten professionals, afkomstig van grote internationale kranten, websites, tijdschriften en omroepkanalen verspreid over vijf continenten.”

En: “De AIPS is de basis geweest van het internationale sportmedialandschap en wordt erkend door het Internationaal Olympisch Comité en de belangrijkste federaties van elke sport en elk land. De AIPS is toegewijd aan het bevorderen van de samenwerking tussen de aangesloten verenigingen, het verdedigen van de onafhankelijkheid en professionele belangen van zijn leden, het cultiveren van vriendschap, solidariteit en gedeelde belangen onder sportjournalisten over de hele wereld, en het veiligstellen van optimale werkomstandigheden voor zijn gewaardeerde leden.”

De herdenkingszegel wordt op 19 maart door Poste San Marino uitgegeven en kost 2,45 euro in vellen van 12.