Nieuws

Ghislaine Plag nieuwe presentator bij NOS Sport

Ghislaine Plag (48) wordt begin april de nieuwe presentator van NOS Sport. Ze gaat diverse radio- en televisieprogramma presenteren, waaronder NOS SportjournaalNOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn.

Eind vorig jaar stopte ze na zes jaar bij het programma Spraakmakers (KRO-NCRV) als vaste presentator van de radiotalkshow op Radio 1. De NOS zocht na het vertrek van Herman van der Zandt naar een ervaren vervanger.

Plag presenteert sinds 2006 tv- en radioprogramma's, zoals Rondom 10Netwerk en Debat op 2.

Ghislaine Plag, de nieuwe presentator van NOS Sport, won vorig jaar de Marconi Award Oeuvre 2023, uitgereikt tijdens het Gouden RadioRing Gala. ANP LEVIN DEN BOER

"De afgelopen jaren heb ik tijdens de Olympische Spelen RadiOlympia gepresenteerd op NPO Radio 1 en dat vond ik ontzettend leuk. Ik hou van de dynamiek en de intensiteit in de sport, maar ook de verhalen van de sporters", zegt Plag op de website van NOS. "Het is vaak alles of niets, je weet nooit hoe uitzendingen verlopen en dat snelle schakelen en improviseren vind ik heerlijk. Dus ik heb enorm veel zin om meer sportuitzendingen te gaan maken, zeker in iconische programma's als Langs de Lijn en Studio Sport."

Eerder presenteerde Plag onder meer Stand.nl en Casa Luna. Voor haar radiowerk ontving ze vorige maand de Marconi Oeuvre Award. De jury oordeelde dat Plag "als geen ander in staat is om écht contact te hebben met die onmisbare luisteraar".