Nieuws

Peter van Egmond zinspeelt op laatste jaar in Formule 1

Fotograaf Peter van Egmond (68), sinds 1985 actief als fotograaf in de Formule 1, sluit niet uit dat komend seizoen zijn laatste zal zijn in de koningsklasse van de autosport.

Dat zegt hij in gesprek met website Motorpsort.com. “Dit zou weleens mijn laatste jaar kunnen zijn”, doet hij uit de doeken. “Red Bull werkt met tweejaarlijkse contracten en dit jaar is het laatste jaar van mijn huidige contract. Het team zal straks moeten beslissen of ze met mij willen doorgaan. Zo ja, dan komen ze in september naar mij toe met de vraag of ik zou willen doorgaan.”

Van Egmond werkt behalve als freelancer voor Formule.nl ook voor het team van Max Verstappen. Hij zegt in het interview nog niet te weten wat hij dan zal antwoorden. “Het is op dit moment nog niet definitief dat ik ermee ga kappen, maar ik merk wel dat ik het steeds zwaarder begin te vinden. Er wordt ook best wel veel van je gevraagd. Op donderdag werk ik zo’n tien uur en op vrijdag, zaterdag en zondag is twaalf tot veertien uur geen uitzondering.”

De fotograaf uit Veenendaal zou bij voorkeur wat minder Grands Prix willen bezoeken, zeker gezien de almaar uitdijende kalender. “Maar voor het team is het alles of niets.”

Van Egmond ondervindt al geruime tijd knieklachten. “Een kalender met 24 races kost iedereen veel kracht en moeite, maar ik merk dat ik steeds meer tijd nodig heb om te herstellen. Maar die tijd is er niet. En er komen alleen maar races bij.”

https://nl.motorsport.com/f1/news/f1-fotograaf-peter-van-egmond-misschien-wel-mijn-laatste-jaar/10574308/