Nieuws

ProSkating opgeheven, doorstart via SchaatsInside

Het magazine ProSkating is opgeheven en heeft een voortzetting gekregen onder de naam SchaatsInside. De 1700 abonnees krijgen voortaan het nieuwe magazine toegezonden.

Het blad wordt uitgegeven door oud-schaatser Bram Smallenbroek, die zichzelf in het voorwoord als schaatsfanaat afficheert.  

De magazines SkateNL en SchaatsInside.

“Een nieuwe naam, enigszins een nieuw uiterlijk, maar de inhoud blijft vrijwel hetzelfde. De naam Schaats Inside staat vanzelfsprekend voor verhalen en beelden vanuit de schaatssport zelf. Alles wat de schaatssport ook maar enigszins raakt, willen wij begrijpen en analyseren om vervolgens te brengen als prachtig verhaal”, aldus Smallenroek.

Johan Boef en Vincent Riemersma, die eerder meewerkten aan ProSkating, blijven betrokken bij het magazine. Daaraan is schaatshistoricus Marnix Koolhaas eveneens verbonden.

SchaatsInside is niet het enige schaatsblad. Erik Korver geeft het – gratis – bla SkateNL uit, dat wordt verspreid via de ijsbanen. De fotografie in dit magazine wordt verzorgd door Neeke Smit en Glenn Wassenbergh.