Nieuws

WielerFlits maakt groeispurt met pageviews

Website en wielerplatform WielerFlits zegt in het vijftiende jaar van haar bestaan flink te profiteren van de Nederlandse en Belgische wielersuccessen. Het platform bereikte een record van 177 miljoen pageviews, meldt hoofdredacteur Maxim Horssels.

De grootste uitschieters in het bereik zijn volgens Horssels toe te schrijven aan één persoon: Mathieu van der Poel. “De eerste piek volgde al vroeg, begin februari, toen hij op het WK veldrijden in eigen land een nieuwe wereldtitel veroverde. Daarna volgden onder andere twee monumenten (Milaan-San Remo & Parijs-Roubaix) en een fabelachtige overwinning op het WK wielrennen in Glasgow.”

Van der Poel tekende met het behalen van zijn regenboogtrui niet alleen voor een historische dag voor het Nederlandse wielrennen, maar eveneens voor  WielerFlits. ”Voor het eerst sinds ons bestaan noteerden we meer dan een miljoen paginaweergaven op één dag.”

Hoofdredacteur Maxim Horssels (links) en verslaggever Youri IJnssen (Foto WielerFlits)

Horssels zegt gewoonlijk terughoudend te zijn met het communiceren van bereikcijfers. “Niet omdat we geheimzinnig willen doen, maar een verkeerde indruk te voorkomen. De advertentie-inkomsten die gekoppeld zijn aan de paginaweergaven zijn een belangrijke inkomstenbron. Tegelijkertijd hebben wij als doel gesteld een journalistiek hoogwaardig platform te maken. Wij doen elke dag ons uiterste best om dit na te streven.”

Behalve Van der Poel was ook het wielerteam van Jumbo-Visma medeverantwoordelijk voor de toestroom van bezoekers.

WielerFlits begon in 2008 als wielernieuwswebsite. Naast aandacht voor fietstoerisme en materiaal blijft wielernieuws de belangrijke factor, aldus Horssels. “Ook dit jaar zijn we daarin gegroeid. Meer nieuws, meer primeurs.”

Hij prijst met name de nieuwsneus van Raymond Kerckhoffs, die dit jaar onder meer berichtte over de geheime vrijage tussen  Jumbo-Visma en Soudal-Quick-Step.

In Vlaanderen breidt WielerFlits.be uit en daarnaast ontwikkelt RIDE Magazine zich goed. Het lezerspubliek is afgelopen jaar bijna verdubbeld. Er zijn nu zo’n 30 medewerkers betrokken bij WielerFlits en RIDE Magazine. In 2024 zal dat aantal verder uitbreiden, belooft Horssels.