Nieuws

Laatste ronde voor inzendingen Talent en Scoop van het Jaar

Uiterlijk zaterdag 24 december moeten de inzendingen binnen zijn voor onze traditionele jaarprijzen, die we zullen uitreiken op dinsdag 9 januari 2024 in Podium B in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

We roepen onze lezers, kaarthouders, vaste volgers en sportchefs op om de inzendingen voor de deadline in te sturen, zodat de jury’s een goed oordeel kunnen vellen over de vraag wie de prijzen voor de Scoop van het Jaar en het Sportjournalistieke Talent van het Jaar verdienen.

Vorig jaar waren dat respectievelijk drie collega's van NRC (De appjes van Marc Overmars) en Matthijs van Dam (Trouw, Slaven van Qatar).

Steven Verseput(links), Fabian van der Poll (midden) in gesprek met Marcel Maijer bij de uitreiking voor de Scoop 2022 (Foto: Stephan Telllier)

Graag vernemen wij mogelijke inzendingen/kandidaten voor de talentenprijs en de Scoop als prijs voor baanbrekend en spraakmakend sportjournalistiek spitwerk, zo mogelijk met bewijsstukken om het de jury zo makkelijk mogelijk te maken. Inzenden kan via info@nsp.nl.

De uitreiking van de Sportfoto van het Jaar is voorzien op dinsdag 9 januari 2024 in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag, van 17.00-19.00 uur. Aansluitend aan die uitreiking nodigen Nederlandse Loterij en NSP de NSP-kaarthouders en genodigden uit voor een Indisch buffet, van 19.00-20.00 uur in het Skyline Café, 50 meter lopen vanaf het stadhuis. Wie aan dat buffet wil deelnemen kan zich aanmelden door een mailtje te sturen aan info@nsp.nl.

Aansluitend reiken we van 20.00-21.30 uur onze prijzen voor de Sportpersoonlijkheid van het Jaar, de Sportjournalist van het Jaar, de Scoop en het Sportjournalistiek Talent van 2023 uit. De presentatie is in de vertrouwde handen van Marcel Maijer.