Nieuws

Prijzenpot van €20.000 voor de (Sport)foto’s van het Jaar

Zo tegen het einde van het jaar zullen de sportfotografen ongetwijfeld hun mooiste beelden van het jaar selecteren. Vergeet dan niet in te zenden voor de vernieuwde prijs voor de Sportfoto van het Jaar 2023, met twee kansen op het winnen van een waardecheque van €5000. Zowel de keuze van de vakjury als de publieksprijs wordt beloond met een vette cheque.

De inzendtermijn voor de Sportfoto van het Jaar 2023  is per 1 december geopend. Fotografen kunnen tot maximaal 5 – in de media gepubliceerde! - foto’s uit het kalenderjaar 2023 inzenden. De inzendperiode loopt tot  31 december om middernacht.

De sponsors die deze verkiezing ondersteunen maken we op een later tijdstip bekend.

De verkiezingen van de Sportfoto van het Jaar en de daaraan verbonden Nieuwsfoto van het Jaar zijn een initiatief van de stichting Nieuwsfoto. Ook makers van de nieuwsfoto’s (vakjury en publieksprijs) worden ieder met een cheque van €5000 gehonoreerd.

Robin van Lonkhuijsen bij de uitreiking van de prijs voor de NSP Sportfoto van het Jaar 2021 (oude stijl) in Hilversum, geïnterviewd door presentatrice Malou Petter.

In de nieuwe stichting Nieuwsfoto participeren Beeld & Geluid, ANP en NSP. DPG Media faciliteert de keuze van de publieksstemming via de kanalen van AD en NU.nl.

De jury van de Sportfoto van het Jaar bestaat uit Anneke van Zanen-Nieberg (voorzitter NOC*NSF en tevens juryvoorzitter), Leo Blom (freelance beeldadviseur), Mathilde Dusol (fotograaf), Michael Kooren ( fotograaf) en Wilco Willemsen (beeldredacteur AD Nieuwsmedia). Deze jury selecteert tien beelden voor de publieksprijs en maakt tevens de keuze voor de vakprijs.

Het grote publiek kiest in de eerste week van januari via de nieuwsplatformen van AD en NU.nl via een online stemming uit tien geselecteerde beelden de Sportfoto van het Jaar. Op dezelfde wijze wordt ook de Nieuwsfoto van het Jaar bepaald.

Foto’s moeten worden ingestuurd via WeTransfer naar het mailadres inzenden@stichtingnieuwsfoto.nl, met als onderwerp: deelname Sportfoto van het jaar 2023. Vermeld in het WeTransferveld de naam, het telefoonnummer en het e-mailadres van de fotograaf. Zie voor de verdere vereisten de voorwaarden.

https://stichtingnieuwsfoto.nl/sportfoto/voorwaarden/