Nieuws

'Alles gegeven', het levensverhaal van Edward Linskens verteld aan Rik Elfrink

'Alles gegeven' luidt de titel van het boek dat Rik Elfrink schreef over het leven van PSV-coryfee Edward Linskens (55). Een leuke en intensieve klus, naast een job die al wat aandacht vergt, zo noemt hij het op Facebook.
Op zijn FB-pagina schrijft Elfrink wervend:
"Voormalig topcoach en PSV-legende Guus Hiddink schreef een uitgebreid voorwoord en wil ik enorm bedanken voor de tijd die hij daarvoor nam. Daarnaast ook dank aan voormalig PSV-directeur Toon Gerbrands en oud-trainer en PSV-icoon Huub Stevens, die het boek mede in gang zetten.

Linskens is meer dan de man van 'het rollertje' in Madrid en laat zien hoe hij omging met ongekend succes op 19-jarige leeftijd. Hij won met PSV de Europa Cup 1, maar stond 22 jaar later bij de rechtbank in Roermond om zijn zakelijke faillissement aan te vragen.
Daarover vertelt hij samen met zijn vrouw Anja openhartig en Linskens hoopt dat zijn verhaal houvast biedt voor mensen die het nu financieel lastig hebben. Door hard te werken, liet de oud-PSV'er de misère achter.
Ook houdt de hoofdpersoon een spiegel voor aan de voetbaltalenten van nu en hun ouders. Doen ze inderdaad wel alles om topvoetballer te worden, zoals hij dat deed?
Linskens pakte met PSV vier titels, drie KNVB-bekers, een Super Cup én dus de Europa Cup 1. En een titel met PSV 2, in een periode waarin hij ook gewoon Europees kampioen had kunnen worden."