Nieuws

16 landstitels Feyenoord beschreven in boek van 4,5 kilo

Onder de titel ‘16 keer uit eigen kracht!’ heeft de gepensioneerde Feyenoordsupporter Henk van den Dungen (1957) de landstitels van zijn favoriete club beschreven in een 4,5 kilo wegend boek.

Volgens uitgeverij Trichis is er tot nog toe ‘nooit een boek verschenen dat alle landskampioenschappen van Feyenoord op zo’n unieke wijze samenbrengt’.

De uitgever schrijft op de website dat het boek vooral is uitgegeven om ‘ een eerbetoon te brengen aan alle spelers, trainers en bestuurders die de club een landstitel bezorgden. Zeker aan degenen die dat deden in de periode vóór het tijdperk van het betaald voetbal. Want zij kregen nooit echt het podium dat zij verdienen. Hun moment is nu eindelijk daar’.

In het boek staan zijn van alle 500 competitiewedstrijden uit de zestien kampioensseizoenen wedstrijdverslagen opgenomen, compleet met de opstellingen van Feyenoord én die van de tegenstanders. Verder zijn er statistieken toegevoegd ‘die de prestaties in het juiste perspectief zetten’.

Auteur Henk van den Dungen houdt al tientallen jaren van alles over Feyenoord bij in zowel een zelfgebouwde database als in een zeer uitgebreid digitaal archief. Hij heeft aan tal van boeken en artikelen over de club meegewerkt. Dit boek is het eerste dat van zijn hand verschijnt. Hij is al tientallen jaren vrijwilliger bij de officiële supportersvereniging De Feijenoorder.

Titel: 16 keer op eigen kracht!

Auteur: Henk van den Dungen

ISBN: 9789492881779

Hardcover, 855 pagina's, prijs €69,95